МЕНЮ
Ru Uk En

Якщо Ви плануєте ремонт, ви неминуче зіткнетеся з проблемою вибору матеріалів для ремонту та пошуком раціональних рішень у дизайні інтер'єру. Якщо цікаво дізнатися, як зробити хороший ремонт та на чому можна заощадити, ця стаття для Вас!

Запорука гарного інтер'єру – це грамотне планування простору з розміщенням меблів. Складіть список необхідної для вашого способу життя техніки та меблів. Продумайте функціональне зонування приміщень та розмістіть на плані все необхідне. Тільки після цього приступайте до планування розеток, світильників та вибору оздоблювальних матеріалів. Якщо від забудовника вам дісталося не найкраще планування квартири, не скупіться на демонтаж і монтаж стін, т.к. Потім будете шкодувати, що простір використовується нефункціонально. На даному етапі радимо звернутися до дизайнерів інтер'єру, які мають досвід розробки планувальних рішень та знання в ергономіці. Якщо у вас обмежений бюджет, замовте «Експрес дизайн». Це базовий дизайн-проект, яким можна прорахувати точну вартість ремонту і видати робоче завдання для будівельників. Вам залишиться самостійно підібрати кольори, матеріали та меблі для майбутнього інтер'єру.

Як зробити ремонт красиво, практично і дешево

Далі перед вами виникне низка питань. По кожному з них дозволимо собі залишити невеликий коментар.

З чого робити перегородки?

Якщо вам важлива швидкість виконання ремонту, радимо вибрати стіни із гіпсокартону. Такі стіни будуть спочатку гладкими і ви заощадите на вирівнюванні. Однак пам'ятайте, що всередині перегородок необхідно укласти звукоізоляційний шар та передбачити розміщення заставних деталей та брусків для навісних шаф, телевізорів, дзеркал та інших важких елементів.

Яку сантехніку вибрати?

Якщо у вас не передбачена система очищення води, уникайте чорної сантехніки та чорних змішувачів як вогню! Така сантехніка відразу покривається білим нальотом від води. Краще використовувати класичну білу сантехніку, хромовані чи білі змішувачі. Душеву кабінку з піддоном рекомендуємо робити з керамограніту, т.к. готові душові кабінки виглядають гірше, займають багато місця та при цьому не зручні у використанні. Замість скляних дверей у душову можна підібрати стильну шторку.

З чого зробити стелю?

Найкращий варіант у співвідношенні ціна/термін монтажу/візуальна характеристика - це матові натяжні стелі. Візуально вони практично нічим не відрізняються від гіпсокартонних. Якщо ви не хочете бачити пластикову облямівку по периметру натяжної стелі, вибирайте дорожчий варіант натяжного – з тіньовим швом. Це все одно буде значно дешевше за гіпсокартон. Не забудьте про напрямні для штор. Ідеальним варіантом є вбудований карниз для штор.

Який вибрати оздоблювальний матеріал для стін?

При обмеженому бюджеті – вибирайте вінілові безшовні шпалери, наприклад фірми Rasch. Краще звернути увагу на максимально однотонні, без розлучень. Якщо хочеться зробити інтер'єр виразнішим, одну зі стін можна зробити акцентною. Це можуть бути шпалери з малюнком або більш насичений акцентний колір. Уникайте варіантів із блискітками або імітацією каменю та дерева. Такі шпалери дешевшають і швидко виходять з моди. Для стін у ванній кімнаті використовуйте керамограніт форматом 60х60 або 60х120. Забудьте про глазуровану плитку малюнками. Вона виглядає старомодно. Наразі є безліч доступних варіантів з імітацією каменю або дерева, а також представлені стильні варіанти з геометричними візерунками.

Який вибрати оздоблювальний матеріал для підлоги?

Пропонуємо використовувати кварц вінілові ПВХ підлоги. Це міцний матеріал, який не боїться води та ударів, при цьому є теплішим, ніж керамічна плитка і має безліч варіантів дизайну. Більшість вінілових підлог виглядають також, як ламінат, але прослужать набагато довше. Такий матеріал представлений у 2-х типах: замковий (збирається таким же способом, як ламінат) та клейовий (приклеюється на підготовлену цементну підлогу). Клейовий варіант підходить для використання в санвузлах та ванних кімнатах, за винятком душової кабінки. Таким чином, ви можете у всіх кімнатах, кухні, передпокої та санвузлі зробити однорідну підлогу, без порогів.

Які меблеві матеріали вибрати для робочої зони кухні?

Найекономнішим варіантом є корпусні меблі з ламінованого ДСП. Якщо ви не плануєте жити до самої смерті з одними меблями, а розумієте, що років через 10 інтер'єр бажано оновити, тоді сміливо замовляйте меблі з ДСП. Так, вона має суттєвий мінус - вразливість перед водою. Але якщо ви акуратна людина і зможете простежити, щоб такі меблі не контактували з водою тривалий час, тоді все буде гаразд. Кромку для ДСП замовляйте з ПУР клеєм. Для стільниці вибирайте EGGER. Це досить стійка до впливу температур та води стільниця з ламінованого ДСП. Однак, не забудьте якісно замазати герметиком місця стику з миттям та варильною поверхнею. У конструкції ящиків та для задньої стінки можна використовувати дешевий матеріал - ДВП. Для фартуха робочої зони кухні використовуйте керамограніт форматом 60х60 або 60х120. Щоб легко стежити за чистотою, вибирайте керамограніт з гладкою матовою поверхнею. Стільницю кухні встановлюйте під фартух із плиткою. Оманою є те, що на білих меблях відразу видно бруд. На практиці світла кухня є більш практичною: на ній менш помітний пил, розлучення та сліди від пальців.

Можемо Вас запевнити, що вибравши описані вище матеріали, можна зробити красивий, функціональний та недорогий у реалізації інтер'єр. Головне не поспішайте та передбачте достатній час для підготовки дизайн-проекту. Вартість послуги з розробки базового дизайн-проекту інтер'єру “ЕКСПРЕС” складає лише 2 % - 5 % від вартості реалізації майбутнього інтер'єру. Робіть правильні висновки та звертайтеся за допомогою до фахівців!

Залишіть заявку

і ми передзвонимо Вам протягом 30 хвилин